ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Χαιρετισμός Δημάρχου

Αγαπητοί φίλοι,

Η Αγία Νάπα αποτελεί και φέτος το καλοκαίρι τον πιο ξεχωριστό παραλιακό προορισμό στην Κύπρο μας.

Οι χρυσαφένιες αμμουδιές, οι βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες μας, τα κρυσταλλογάλανα νερά της θάλασσας και οι αμέτρητες καθημερινές δραστηριότητες που προσφέρει σε κάθε επισκέπτη, συνθέτουν αναμφίβολα μια πόλη που κάθε επισκέπτης θα συμφωνήσει ότι αποτελεί… την καρδιά του καλοκαιριού.

Η Αγία Νάπα, ευρισκόμενη στο νοτιοανατολικό άκρο της Κύπρου, πήρε τη μορφή της πόλης που γνωρίζουμε σήμερα στα τέλη του 20ου αιώνα. Έχοντας διανύσει μια ιστορική διαδρομή χιλιάδων χρόνων, στη σύγχρονη εκδοχή της προσφέρει πλήθος υπηρεσιών τόσο στους ντόπιους όσο και στους φιλοξενούμενους που κάθε χρόνο την επιλέγουν για μια βόλτα ή για τις διακοπές τους.

Αναλλοίωτη στην πάροδο των χρόνων παραμένει η φυσική ομορφιά της περιοχής, με τις παραλίες να είναι αυτές που κάνουν το τοπίο τόσο ξεχωριστό. Χρυσαφένιες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακοί βράχοι στολίζουν τις ακτές της Αγίας Νάπας και προσφέρουν στους επισκέπτες της μοναδικές στιγμές.

Τις γραφικές γωνιές σε στεριά και θάλασσα μπορεί κανείς να τις ανακαλύψει είτε ακολουθώντας τα σηματοδοτημένα μονοπάτια της φύσης είτε απολαμβάνοντας μια εκδρομή με σκάφος.

Ο πολιτισμός αποτελεί μια ακόμα πτυχή της Αγίας Νάπας και μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις του, δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να έρθει σε επαφή με την παλαιότερη και τη νεότερη κουλτούρα της περιοχής. Το μεσαιωνικό μοναστήρι της Αγίας Νάπας, το Δημοτικό Μουσείο «ΘΑΛΑΣΣΑ» και το Πάρκο Γλυπτικής είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης μας, για τα οποία είμαστε υπερήφανοι.

Οι σύγχρονες υποδομές στην εστίαση και τη διασκέδαση καθιστούν την Αγία Νάπα έναν ασφαλή προορισμό για όλη την οικογένεια, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν.

Στόχος μας είναι η Αγία Νάπα να παραμείνει στην καρδιά όλων ως μια πόλη όπου μπορεί κανείς να δει, να γευτεί και να νιώσει τον παλμό της Κύπρου και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας.

Χρίστος Ζαννέττου
Δήμαρχος Αγίας Νάπας