ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Αγία Νάπα: η καρδιά του καλοκαιριού

Δεν είναι τυχαίο που το καλοκαίρι στην Κύπρο είναι συνυφασμένο με τις χρυσαφένιες παραλίες, τον ήλιο, την ξεγνοιασιά, τη φιλοξενία, τα θαλάσσια σπορ, τα χαλαρά beach bars και τις τόσες άλλες αναμνήσεις που φτιάχνουμε κάθε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μας. Ζούμε σε μια από τις πιο προνομιούχες χώρες του κόσμου και νιώθουμε τυχεροί γι’ αυτό! Ακόμα πιο τυχεροί νιώθουμε για την Αγία Νάπα, όπου βρίσκει κανείς όλα τα παραπάνω και όχι μόνο!

Κάθε χρόνο, οι παραλίες της Αγίας Νάπας διακρίνονται και βραβεύονται, λαμβάνοντας την πιστοποίηση της γαλάζιας σημαίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο τόσο της ποιότητα της ακτής και του νερού της θάλασσας, όσο και με το επίπεδο παροχών της κάθε παραλίας. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά περισσότερες από 10 παραλίες της Αγίας Νάπας ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια και αξιολογούνται θετικά, πληρώντας αυστηρούς όρους και κριτήρια.

Θαλάσσια σπορ: ένα ακόμα κεφάλαιο του καλοκαιρού στην Αγία Νάπα! Για έμπειρους και άπειρους, για extreme και λιγότερο τολμηρούς, για μικρούς και μεγάλους, η Αγία Νάπα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Κύπρου για ενασχόληση με πολλά διαφορετικά είδη θαλάσσιων σπορ, χάρη στα ήρεμα και κρυστάλλινα νερά της και τους καταρτισμένους επαγγελματίες του χώρου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αν κανείς θέλει απλά να κολυμπήσει και να απολαύσει νερά που δύσκολα προσεγγίζονται από την ξηρά, οι ημερήσιες εκδρομές με σκάφος είναι ιδανικές για εξερεύνηση του φυσικού τοπίου των γύρω ακτών.  

Εκτός των άλλων, η Αγία Νάπα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Το δημοτικό μουσείο «ΘΑΛΑΣΣΑ», οι αρχαίοι τάφοι της Μακρονήσου, το Πάρκο Γλυπτικής στην περιοχή «Στροτζιυλοβούναρο», το μεσαιωνικό μοναστήρι, το αρχαίο υδραγωγείο είναι μερικά μόνο αξιοθέατα της περιοχής, όπου μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με τον παλαιότερο και σύγχρονο πολιτισμό της Κύπρου.

Για όσους είναι της άποψης ότι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις καλά ένα μέρος και να ανακαλύψεις τα μυστικά του είναι να το περπατήσεις, τα μονοπάτια της φύσης στην Αγία Νάπα είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία για ειδυλλιακές περιηγήσεις στην περιοχή.

Αν όλα αυτά τα στοιχεία δεν φαίνονται αρκετά για να χαρακτηρίσουν την Αγία Νάπα ως την καρδιά του κυπριακού καλοκαιριού, ας μην ξεχνούμε και τα όμορφα παραλιακά μαγαζάκια όπου μπορεί να ξαποστάσει κανείς και να απολαύσει έναν καφέ, ένα γεύμα, ένα ποτό με την παρέα, το ταίρι ή την οικογένειά του, με θέα το απέραντο γαλάζιο της κυπριακής θάλασσας!