ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Κάβο Γκρέκο

Ένα από τα πιο φημισμένα αλλά και αγαπημένα μέρη της Αγίας Νάπας είναι το Κάβο Γκρέκο! Ακρωτήριο και ταυτόχρονα χερσόνησος αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της φύσης. Κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες τους οποίους ανταμείβει προσφέροντας τους μοναδικές εμπειρίες σε ένα εντυπωσιακό τοπίο με φόντο τη θάλασσα, τους λαξευμένους βράχους, τις σπηλιές, αλλά και τα όμορφα μονοπάτια της φύσης που είναι ιδανικά για ατελείωτες περιπλανήσεις.
Το Κάβο Γκέκο κηρύχθηκε σε Εθνικό Δασικό Πάρκο τo 1993. Όντας φιλόξενο από τη φύση του, έχει πλούσια χλωρίδα και πανίδα με ενδημικά και σπάνια είδη ενώ στην περιοχή βρίσκονται και 14 τύποι οικότοπων. Λόγω της μοναδικότητάς του, το Κάβο Γκρέκο έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.
Με κοινό στοιχείο την αφοπλιστική ομορφιά, το Κάβο Γκρέκο διαθέτει μοναδικά αξιοθέατα όπως την Καμάρα του Κόρακα που φιλοτέχνησε ο χρόνος και τις σπηλιές «Παλάτια» που σμίλεψε υπομονετικά η θάλασσα. Μία επίσκεψη στην οργανωμένη παραλία Κόννος ή στο όμορφο παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων είναι ό,τι καλύτερο για μία κυριακάτικη βόλτα αυτή την εποχή!