ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης στο Κάβο Γκρέκο

Μία επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Κάβο Γκρέκο καταγράφεται στη μνήμη ως μία ξεχωριστή εμπειρία. Το εντυπωσιακό, και βραβευμένο για την αρχιτεκτονική του, Κέντρο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τον χώρο, αφού έχει κατασκευαστεί ακολουθώντας  τις υφές και τη χρωματική παλέτα της φύσης που περιβάλλει την περιοχή.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης φιλοξενείται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο, εντός του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000, σε ένα μοναδικό και οικολογικό κτίσμα. Aνήκει στο Τμήμα Δασών και δημιουργήθηκε με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος στη σύγχρονη εποχή και να προσφέρει πολύτιμη γνώση σχετικά με τα οικολογικά χαρακτηριστικά του Κάβο Γκρέκο.

Για να υλοποιήσει τους στόχους του, το Κέντρο είναι εξοπλισμένο καταλλήλως και διαθέτει μεταξύ άλλων αίθουσα προβολών και διαλέξεων, αίθουσα διδασκαλίας και περιβαλλοντικής ενημέρωσης, αίθουσα εκθεμάτων και θαλάσσια ενυδρεία.  Το Κέντρο φιλοξενεί επίσης εκθέματα και τρισδιάστατες απεικονίσεις που αφορούν στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, ενδιαφέρουσες συλλογές με κοχύλια, πετρώματα και απολιθώματα και τρία ενυδρεία για μία κοντινή ματιά στον υδάτινο κόσμο του Κάβο Γκρέκο.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Κάβο Γκρέκο μας καλωσορίζει στον κόσμο της φύσης Δευτέρα με Παρασκευή. Επισκεφθείτε το ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://archeia.moec.gov.cy/mc/823/perigrafi_diadromis_kpe_kavo_gkreko.pdf