ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

«Πάρκο Γλυπτικής Δήμου Αγίας Νάπας»

Ένα μοναδικό πάρκο στην Αγία Νάπα ικανοποιεί το φιλότεχνο κοινό, αλλά και τους λάτρεις της φύσης ταυτόχρονα, προσφέροντας ατελείωτη θέα στη θάλασσα και μία μοναδική συλλογή γλυπτών που συγκεντρώνεται σε μία πελώρια έκταση 20,000 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για το «Πάρκο Γλυπτικής Δήμου Αγίας Νάπας», ένα πάρκο μοναδικό στο «είδος» του σε ολόκληρη την επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου που φιλοξενείται στην περιοχή «Στροτζιυλοβούναρο.

Το ιδιαίτερο αυτό πάρκο εγκαινιάστηκε το 2014 και διαθέτει περισσότερα από 250 γλυπτά, τα οποία έχουν φιλοτεχνήσει Κύπριοι και ξένοι καλλιτέχνες. Κάποια από τα γλυπτά δημιουργήθηκαν επί τόπου κατά τη διάρκεια του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πάρκου μεταξύ 23/04/14 και 10/05/14.

Στο «Πάρκο Γλυπτικής Δήμου Αγίας Νάπας» συνυπάρχουν αρμονικά η άγρια ομορφιά της φύσης και η τέχνη. Γλυπτά που απεικονίζουν τέρατα, θεούς, ζώα, σχήματα, γλυπτά με απροσδιόριστους σχηματισμούς και πολλά άλλα πρωταγωνιστούν στον χώρο, ενώ παράλληλα μαγνητίζουν επισκέπτες με την ιδιαιτερότητα του περιβάλλοντος που τα φιλοξενεί.

Μία επίσκεψη «Πάρκο Γλυπτικής Δήμου Αγίας Νάπας» χωράει σε κάθε πρόγραμμα διακοπών αυτό το καλοκαίρι.

Ώρες Λειτουργίας
Ανοικτό όλες τις ώρες της ημέρας