ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

MUSAN - Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

Στον βυθό της θάλασσας της Αγίας Νάπας φιλοξενείται το “MUSAN”, ένα αλλιώτικο μουσείο που για να απολαύσει κανείς αλλά κυρίως για να αφομοιώσει την ομορφιά του χρειάζεται να πάρει μια βαθιά ανάσα!
Μία μικρή στρατιά από ενενήντα τρία γλυπτά αποτελούν τη συλλογή του υποβρύχιου αυτού μουσείου, που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2021 και έκτοτε εντυπωσιάζει τους δύτες και τους κολυμβητές που το επισκέπτονται. Κάτω από το νερό φουντώνει ένα «μαγικό» δάσος από γλυπτά που φιλοτέχνησε ο γνωστός καλλιτέχνης και εκπρόσωπος του κινήματος eco-art Jason deCaires, το οποίο αναδεικνύει και σχολιάζει σε βάθος τη σχέση μας με τη φύση!
Το Υποβρύχιο Μουσείο “MUSAN” βρίσκεται κοντά στην ακτή της τοπικής παραλίας Περνέρα και αποτελεί μία από τις πλέον ιδανικές τοποθεσίες για κατάδυση χάρη στη μοναδικότητα του χαρακτήρα του μουσείου.
Το “MUSAN” προσφέρει μια βουτιά στα βαθιά που ταξιδεύει τους επισκέπτες σε έναν φανταστικό, σχεδόν παράλληλο κόσμο κάτω από το νερό! Ο νέος αυτός κόσμος μεταφέρει περιβαλλοντικά μηνύματα και ταυτόχρονα στοχεύει στην προστασία της θαλάσσιας ζωής και στον εμπλουτισμό της βιοποικιλότητας. Ως εκ τούτου, τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα με ιδιαίτερη μαεστρία και κυρίως αγάπη προς το περιβάλλον αφού τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι κατάλληλα και ασφαλή.
Για να επισκεφθείτε το μουσείο ή για να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ: http://www.musan.com.cy/en/home.