ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Καλοκαίρι 2023 – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Αγία Νάπα

Η Αγία Νάπα μας καλωσορίζει στην πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, τέχνη, κυπριακή ιστορία, παράδοση και δυνατές πολιτιστικές εκδηλώσεις!

Στις 7 Ιουλίου, «Ημέρα Μνήμης Αμμοχώστου», δίνουμε ραντεβού στο Δημοτικό Μουσείο THALASSA. Τιμούμε την πόλη του Ευαγόρα, τη σκλαβωμένη γη μας και τη μεγάλη ιστορία της με μία εκδήλωση που περιλαμβάνει ξενάγηση στην προσωρινή Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου, προβολή βίντεο και συναυλία μνήμης με τίτλο «Μη λησμονάτε τη χώρα μου» – με Κώστα Μακεδόνα, Κούλη Θεοδώρου, Φρειδερίκη Τομπάζου και το Μουσικό Σχήμα του Άδμητου Πιτσιλλίδη.
Την ίδια μέρα απολαμβάνουμε στο THALASSA εικαστική έκθεση, με έργα μεγάλων καλλιτεχνών αφιερωμένα στην περίκλειστη Αμμόχωστο, ενώ επιστρέφουμε στο Μουσείο τις Κυριακές (δυο φορές τον μήνα μέχρι τον Σεπτέμβριο) για να απολαύσουμε το «Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πεντάγραμμο».

Στις 12 Ιουλίου πάμε στο Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής του Δήμου Αγίας Νάπας, όπου στήνεται σκηνή. Η κωμωδία «Το Κράτος του Ττόφαλλου», που φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Πιτσιλλίδη και τη σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Μιχαήλ, έρχεται στην πόλη μας!

Αύγουστο (11/8, 18/08, 25/08) και Σεπτέμβριο (08/09 και 29/09) ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο με τις «Αναλαμπές Παράδοσης»! Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, ήθη και έθιμα ζωντανεύουν μνήμες στις γειτονιές της φιλόξενης πόλης του καλοκαιριού!

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζεται με το … χορταστικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων που επιστρέφει φέτος, για 5η χρονιά, στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας από 04/08 μέχρι τις 06/08. Ένα μήνα μετά, από 21/09 μέχρι 24/09, το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας μας παρασέρνει στον συναρπαστικό κόσμο της τέχνης, με εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, κονσέρτα και χορό από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Σας περιμένουμε!