ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Προσκυνηματική περιήγηση στην Αγία Νάπα

Αγία Νάπα – Ένας ευλογημένος τόπος με όμορφα παρεκκλήσια

Τα παρεκκλήσια της Αγίας Νάπας καλωσορίζουν κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες. Πιο κάτω «εξερευνούμε» μαζί μερικά από αυτά. 

Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αγία Νάπα, βρίσκεται το γραφικό και με πανοραμική θέα παρεκκλήσι του Αγίου Επιφανίου, Βυζαντινού Επισκόπου της Σαλαμίνας, που στέκεται φρουρός της περιοχής. 

Στο Κάβο Γκρέκο επισκεπτόμαστε το παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων.  Το όμορφο και επιβλητικό παρεκκλήσι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Κοσμά και Άγιος Δαμιανό.  Οι Άγιοι Ανάργυροι ήταν γιατροί, που σύμφωνα με την παράδοση ασκήτεψαν σε σπηλιά της περιοχής.

Σε επόμενη εξόρμησή μας, επισκεπτόμαστε  το βυζαντινό παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, στα σύνορα Σωτήρας και Παραλιμνίου, που αγναντεύει από ψηλά τη θάλασσα. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ένα σύγχρονο εξωκλήσι, επίσης αφιερωμένο στον Άγιο Αντώνιο.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το παρεκκλήσι της Αγίας Πρωτομάρτυρος και Ισαποστόλου Θέκλας,  που μαθήτευσε κοντά στον Απόστολο Παύλο. Το παρεκκλήσι βρίσκεται στα σύνορα Αγίας Νάπας και Σωτήρας και είναι κτισμένο στην ομώνυμη παραλία με τη χρυσή άμμο.

Η προσκυνηματική περιήγηση στην Αγία Νάπα συνεχίζεται και φθινόπωρο, με ιδανικές θερμοκρασίες και εικόνες με απαράμιλλη φυσική ομορφιά.