ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργος Σεφέρης» στην Αγία Νάπα

Η μαγευτική Αγία Νάπα δεν άφησε ασυγκίνητο τον Νομπελίστα ποιητή Γεώργιο Σεφέρη, που επισκέφτηκε την όμορφη πόλη και την τίμησε γράφοντας για αυτήν δύο ποιήματα το «Αγιά Νάπα Α’» και «Αγία Νάπα Β’». Ως ένδειξη εκτίμησης, για το πλούσιο συγγραφικό έργο του ποιητή, ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει εδώ και 6 χρόνια το ετήσιο Συμπόσιο Σεφέρη, ενώ φέτος τον Νοέμβριο τα θεμέλια αυτής της σχέσης ρίζωσαν ακόμα πιο βαθιά, με τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου «Γιώργος Σεφέρης» στην πλατεία της περιοχής.
Το Πολιτιστικό Κέντρο εγκαινίασε, την 3η Νοεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια του 6ου Συμποσίου Σεφέρη. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Έλληνα ποιητή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστοδουλίδη και τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, κ. Χρίστο Ζαννέττου. Τον ανδριάντα του Γιώργου Σεφέρη φιλοτέχνησε ο γνωστός Αμμοχωστιανός γλύπτης Φίλιππος Γιαπάνης.
Το Πολιτιστικό Κέντρο που βρίσκεται στην καρδιά της Αγίας Νάπας πλέον θα φιλοξενεί το Συμπόσιο Σεφέρη και άλλες δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα.

Επισκεφθείτε το Πολιτιστικό Κέντρο ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο: https://maps.app.goo.gl/AbKXXBXqvLtCSLN68