ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Αγία Νάπα: Ένας Προορισμός “Bucket List” στη Μεσόγειο

Πόλο έλξης τουριστών αποτελεί η αγαπημένη Αγία Νάπα, και  δημοφιλή προορισμό “bucket list” για όσους δεν είχαν ακόμα την ευκαιρία να την επισκεφθούν. Η Αγία Νάπα χωράει στις καρδιές όλων, και βρίσκει κοινό σημείο επαφής με κάθε ταξιδιώτη. Η πόλη μας συνδυάζει υπέροχη φύση, μαγευτικές παραλίες, φιλόξενους ντόπιους, τέχνη και πλούσια νυχτερινή ζωή.

Οι ειδυλλιακές παραλίες της φιγουράρουν ανάμεσα στις καλύτερες του νησιού μας και βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς. Ξεχωρίζει η παραλία Νησί, γνωστή και ως Nissi Beach, που μετατρέπει την Κύπρο μας στο απόλυτο Νησί του Καλοκαιριού, ελκύοντας λάτρεις των διακοπών από σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη. Αγαπημένη παραλία είναι και η παραλία της Αγίας Θέκλης, με προστάτη το κοντινό ομώνυμο εκκλησάκι. Εκεί ενώνονται με τα δεσμά του γάμου πολλά ερωτευμένα ζευγάρια, που δίνουν όρκους αιώνιας αγάπης μπροστά από την απέραντη και γαλάζια θάλασσα που… «αράζει» στην περιοχή. (Στο μεταξύ, αιώνια είναι η αγάπη και των θαυμαστών της όμορφης πόλης. Οι πιο πιστοί από αυτούς, οι οποίοι την επισκέπτονται τακτικά, λαμβάνουν ανώτατη διάκριση από τον Δήμο και χρίζονται «Πρέσβεις Τουρισμού» του Δήμου Αγίας Νάπας. Οι τακτικοί επισκέπτες «αναβαθμίζονται» σε τιμώμενους δημότες, λόγω της πολύτιμης συμβολής τους στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής.)

Οι φίλοι της τέχνης καλύπτουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στο άκρως εντυπωσιακό και ξεχωριστό Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής Αγίας Νάπας MUSAN, που φιλοξενεί στον βυθό της θάλασσας έναν μαγικό κόσμο με γλυπτά που φιλοτέχνησε ο Jason deCaires. Εξίσου ιδιαίτερο είναι και το υπέργειο Πάρκο Γλυπτικής στην περιοχή «Στροτζιηλοβούναρο», με μια σημαντική συλλογή γλυπτών που συνεχώς μεγαλώνει.

Η πλούσια νυχτερινή ζωή συνδυαστικά με την απαράμιλλη ομορφιά της, έχουν μετατρέψει την Αγία Νάπα σε ιδανικό προορισμό για τη δημιουργία νέων υπέροχων αναμνήσεων που αφήνουν υπέροχη γεύση. Αυτόν τον Αύγουστο σας περιμένουμε εκεί που κτυπάει η καρδιά του καλοκαιριού.

Για περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αγαπημένους και δημοφιλείς προορισμούς στην Αγία Νάπα, κάντε κλικ στην ενημέρωση: bit.ly/4eGur92