ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Πάμε Αγία Νάπα 2024 – Ο οδηγός των διακοπών

Μια (καυτή) ανάσα πριν μπει ο Αύγουστος, ο μήνας των διακοπών, και η Αγία Νάπα είναι όπως πάντα πανέτοιμη να μας καλωσορίσει στις όμορφες παραλίες της, στα ξενοδοχεία, εστιατόρια και clubs, στο γραφικό λιμανάκι, στην όμορφη Κεντρική Πλατεία, αλλά και στα μουσεία της. Το εντυπωσιακό υποβρύχιο μουσείο MUSAN, το υπαίθριο Μουσείο / Πάρκο Γλυπτικής και το Μουσείο Θάλασσα θα παραμείνουν ανοικτά και αυτό το καλοκαίρι, για να προσφέρουν στους επισκέπτες τους μία βουτιά στον βυθό της τέχνης. Συνεχίζοντας την περιπλάνηση στον ίδιο βυθό (αυτόν της τέχνης), ανακαλύπτουμε ότι ο πιο ξεκούραστος μήνας του χρόνου θα μπει με το δεξί φέρνοντας μαζί του το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων, που θα πραγματοποιηθεί το  τριήμερο 9 – 11 Αυγούστου, στην Κεντρική Πλατεία.

Το φεστιβάλ συνδυάζει γευσιγνωσία και εκθέσεις κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων,  δραστηριότητες (μαχαιροποιία, δέσιμο παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεκτική) που θα μας φέρουν πιο κοντά στην παράδοση, αλλά και ένα χορταστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με δημοφιλείς και ταλαντούχους καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται τρεις συναυλίες: η πρώτη, με τίτλο «Παιδεμοί του Έρωτα», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9/8 και θα περιλαμβάνει σύγχρονες διασκευές ερωτικών κυπριακών τραγουδιών από τους Λίζα Θεοφάνους, Δημήτρη Μεσημέρη και Λευτέρη Πιτσιλλίδη. Η δεύτερη  συναυλία με τίτλο «Παράδοση Ψυχής» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11/08 από την Αρετή Κετιμέ και τον Στέφανο Πελεκανή. Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τραγούδια από την Κύπρο, την Ήπειρο, τη Θράκη, την Κρήτη, τη Μικρά Ασία, τα Δωδεκάνησο, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, τα Επτάνησα και την Κάτω Ιταλία. Η τρίτη συναυλία (η οποία είναι μουσικοχορευτική παράσταση), με τίτλο «Οι ρίζες» μας συνδυάζει τραγούδι και χορό και θα πραγματοποιηθεί επίσης την Κυριακή 11/8,  από τη Σχολή Χορού Καροτσέρης.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα απολαύσουμε 3 ακόμα μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Πρώτος στον χορό θα μπει  ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιοπετρίου «Η Παράδοση» με την παράσταση της Παρασκευής (11/8) με τίτλο «Του τόπου μας πατήματα». Τον χορό θα συνεχίσει  ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Ενηλίκων και Παιδιών Σωτήρας με μία παράσταση-αφιέρωμα στον κυπριακό παραδοσιακό γάμο, που θα πραγματοποιηθεί στις 10/8. Θα κλείσουμε χορευτικά, στις 11/8, με τον Χορευτικό Όμιλο Αγίας Νάπας και το «Αφιέρωμα στην Κυριακού Πελαγία», «ζωντανεύοντας» τον θρύλο της κυπριακής παράδοσης.

Βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στον πιο κάτω σύνδεσμο και μείνετε συντονισμένοι για το 2ο μέρος του οδηγού των διακοπών, που σύντομα θα ακολουθήσει.

https://www.agianapa.org.cy/images/easycms/events/documents/927/Traditional_Flavors_Festival_2024_Program.pdf